2010. június 30., szerda

Poláris vihar, azaz ismét a csillagok üzenete

Scrap társaim közül sokan csatlakoztak Betsie kezdeményezéséhez, a 21+x felhíváshoz. Többen remek kis diétákba kezdtek. Csodálom őket a kitartásukért, és persze szívből támogatom őket, innen a háttérből és persze buzdítom őket a blogjukon. Noncsi turmix diétája adta az ötletet hogy én is valami hasonlóba szeretnék kezdeni.
Mostanában elég ingadozó a hangulatom. Szépen lassan azért érik benne az elhatározás, hogy a magam módján én is csatlakozom a felhíváshoz.

Tegnap ismét egy elgondolkodtató üzenet érkezett el hozzám. Ezeket az üzeneteket olvasva sokkal könnyebb megérteni a miérteket!

Egy két gondolatot szeretnék kiemelni a Csillagmagon olvasható elemzésből.

Az Ikrek csillagkép jelentése pontosan a benne rejlő kettősség, azaz maga a polaritás, a jó és a rossz, a szép és a csúnya világa. Ezt egyébként a csillagképhez tartozó mitológia gyönyörűen szimbolizálja, hiszen az Ikrek maguk Castor és Pollux a halandó és halhatatlan testvérek. Ők mindig civakodtak egymással, veszekedtek, egymást szeretették volna legyőzni, ám kívülről mindig is egy egységet alkottak, összefogtak és egyek voltak. 

Ez ugyan azt jelenti számunkra, amit a régi poláris világ: mindegy, hogy a jót vagy a rosszat választjuk, a küzdelem örök, soha sem lehet csak jó dolgokat tenni, hiszen mindig ott van a másik oldal. S minél erősebb az egyik, annál erősebb lesz a másik.

A polaritás világa látszólagos, nem az a lényeg, hogy melyik oldalát éljük vagy szeretjük, hanem arra kell figyelnünk, hogy a kettő valójában Egy! Az Ikrek alatt álló Egyszarvú csillagképben pontosan ez rejlik: az Egység a látszólagos kettősség mögött.

Ezen a héten, mivel a Nap az Ikrek csillagképben jár, tehát folyamatosan jelen van számunkra a poláris világ üzenete. Éppen ezért, ha bármi „jó” vagy „rossz” is történik velünk, most különösen figyeljünk arra, hogy valójában ez honnan ered? Mi volt a gyökere? Mert egy másik nézőpontból a rossz jóvá és a jó rosszá válik. 

Éppen ezért Tudd, hogy mindig minden pillanatban TIÉD A VÁLASZTÁS lehetősége, hogy mit HOGYAN élsz meg! 

Egyedül rajtad múlik, hogy valamit „rossznak” vagy „jónak” tekintesz az életedben – a lényeg az, hogy megértsd, hogy bármilyen is legyen, a lényeg Benned van, a mélyben, hogy Te egységben legyél önmagadban!

Azaz MINDIG VÁLASZTHATSZ, hogy mit és hogyan élsz meg az életedben.

Egészen július közepéig ez van előtérben, az Ikrek csillagképben járva, amelyet egyébként gyönyörűen alátámaszt a Maja Naptár 13 napból álló ciklusa, a Kék Vihar hulláma. Ennek is lényege az, hogy akár a vihar, hagyjuk, hogy kisöpörjön mindent életünkben! Sőt, ha tudatosak vagyunk, akkor mi magunk láthatjuk meg és adhatjuk oda a Viharnak, hogy hadd vigye magával azt, amit vinnie kell! Frissüljünk fel e vihar belső szellemi energiáiból.

A bennünk feszülő „elektromosság” pedig csak addig él, amíg az ellentét létezik, amíg van plusz és mínusz! Ha ezt MAGUNKBAN feloldjuk, azaz mind a kettőt EGYSZERRE elfogadjuk, akkor a töltés értelmét veszti, a szikra, a kisülés, a FESZÜLTSÉG eltűnik, és helyét a kiegyensúlyozottság és az EGYSÉG állapota váltja fel.

Készüljünk fel az izgalmas tapasztalatokra, és még egyszer tudatosítsuk: bármi is történik velünk a héten, mi döntsük el, hogy ez most jó vagy rossz! Figyeljünk oda a hétköznapokra!

Ez a hét különösen fontos lesz számunkra, mert jövő héten hétfőn, július 5-én fog az Uránusz irányt váltani az égen, tehát most egyfajta lendületet gyűjtünk, szellemi erőket szerzünk. Most a hangsúly nem “látványos”, nagy eseményeken van, hanem a hétköznapok finom dolgain…

Akit további részletek is érdekelnek, látogasson el a Csillagmag.hu-ra.

Szép, tartalmas napot mindenkinek!

1 megjegyzés:

Margó írta...

Óh, Krisz, de jókor írtad, s én olvastam. Most valami nagyon fontosat segítettél magamban helyre tenni, így ismét békesség van bennem:-)))

 

blogger templates | Make Money Online