Költséghatékony pelenkázás, avagy MONAPEL mosható nadrágpelenka

Nemrégiben olvastam, hogy az irokéz törzsfőnök úgy hozta döntéseit, hogy az elkövetkező 7 nemzedék érdekeit is figyelembevette. Azt hiszem ez a mi világunkban is megfontolandó lenne. Körülnézve úgy tapasztalom hogy nemcsak életmód, hanem szemléletmód váltásra is szükségünk van ahhoz hogy ezt a nagy lépést megtehessük.


Igenis felelősek vagyunk gyermekeink jövőének minőségéért.


A környezetvédelem gyermekeink jövője érdekében is közös ügyünk, ezért környe-zetünket óvó vásárlási szokások kialakításával te is sokat tehetsz.
A kötődő nevelés /attachment parenting/ a modern nevelési módszerek forradalmian új, mégis ősi tradícióra építő fő irányvonala. Magába foglalja a kisbabák optimális testkapcsolat igényének kielégítését /szoptatását, hordozását, megnyugtatás/, de a szülők környzettudatos gondolkodását is /pl. mosható pelenka használata/.
A MONAPEL mosható nadrágpelenka kényelmes, környezetbarát és gazdaságos megoldás a pelenkázásra.
Azokban az országokban, ahol a 70-es évektől elterjedt lett az eldobható pelenkák használata, manapság egyre több szülő tér vissza a mosható textilpelenkák valamely változatához, környezetvédelmi és takarékossági okokból egyaránt. A textilpelenkát választó szülők számára korszerű lehetőség, a mosható nadrágpelenka. 
Melyek az előnyei a mosható nadrágpelenkáknak? 
  • Nedvszívó képessége sokkal jobb, mint a hagyományos textilpelenkáké, használata is jóval egyszerűbb. 
  • Könnyen feladható a babára, és szabása miatt jól illeszkedik.
  • A pelenkák egy nagy nedvszívó képességű belső réteget tartalmaznak, így a gyermek bőre nem ázik fel, ugyanakkor a bőrével érintkező textil fenntart annyi nedvességérzetet, ami korábbi szobatisztává váláshoz vezethet.
  • A baba lábai között lévő textil terpesztartást biztosít, ami elősegíti az egészséges csípőizület kialakulását. 
  • Mosásuk egyszerű, gyorsan száradnak, és teregetéskor nem foglalnak sok helyet. A hiedelemmel ellentétben a textilpelenkák mosása nem telik sok időbe.
A textil pelenkák használata a picik bőrének is sokkal jobb. Egy kutatás szerint, a pelenkakiütések előfordulásának gyakorisága 7.1%-ról 61%-ra növekedett. (Procter & Gamble tanulmány)
Egy másik cikk pedig arról számol be, hogy az eldobható pelenkát használó egy hónapos csecsemőknél 54%-nak van pelenkakiütése, ebből 16 %-nak súlyos pelenkakiütése volt. ( Journal of Pediatrics Health Care 1 (1987): 26-34.) A mosható pelenkák használata kíméli a környezetünket is.
A statisztikák szerint egyetlen gyermek 4-6 ezer pelenkát használ el szobatiszta koráig, azaz átlagosan 27 hónapos koráig. Ez közel egy tonnányi hulladékot jelent gyermekenként. Ennek a szeméthegynek a lebomlási ideje több mint száz év, valamint bomlásuk folyamán környezetkárosító anyagok keletkeznek. Ugyanakkor az eldobható pelenkák az előállításuk során is súlyosan terhelik a környezetet.
A mosható nadrágpelenkák használata gazdaságos. Kb. 4 havi eldobható pelenka költségéből szobatisztaságig megoldható a pelenkázás.
A pelenka a legkíválóbb minőségűek, ugyanakkor megfizethetőek az áruk.
Hazai készítőknél kerülnek legyártásra. Így biztosítva az egyenletes jó minőséget. Ugyanakkor ezzel a magyar textilipart támogathatjuk, és hozzájárulhatunk munkahelyek fennmaradásához.


I. Monapel nadrágpelenkák
A Monapel nadrágpelenkák biztosítják a nedvszívást Monapel nadrágpelenka rendszeren belül. A nedvesség szivárgásának megakadályozásához vízzáró külsőt kell használni, melyet a nadrágpelenkára adunk fel. A Monapel nadrágpelenkák könnyen feladhatóak a babára, és szabásuk miatt jól illeszkednek. A pelenkák egy nagy nedvszívó képességű belső réteget tartalmaznak, így a gyermek bőre nem ázik fel, ugyanakkor a bőrével érintkező textil fenntart annyi nedvességérzetet, ami a korábbi szobatisztává váláshoz vezethet. A baba lábai között lévő textil terpesztartást biztosít, ami elősegíti az egészségescsípőizület kialakulását.
 3630l.jpg
MONAPEL Praktika      MONAPEL Comfort

1./ Monapel Praktika

FELÉPÍTÉSE
A Monapel Praktika nadrágpelenka korszerű és kényelmes. Mérete patentokkal állítható, így újszülött kortól szobatisztaságig használható (Kb. 3.5Kg-tól 20 Kg-ig). A patentok segítségével mini, midi és maxi méretekre állítható. Így, ahogy a baba növekszik, nem kell nagyobb méretű pelenkákat vásárolni.
Könnyen feladható a gyermekre. Tépőzárral záródik, így a baba pocakméretének megfelelően állítható. Hátul a derékrész gumírozott, így kényelmes a babának. Újszülött gyermeknél a pocakméretnek a pelenka hátsó oldalára, kívülre helyezett tépőzár használata felel meg.
A comboknál gumírozott, így jól illeszkedik, és az anyag védőgátat alkot.
Anyaga puha flanell, ami kellemes érzés a baba bőrének. A bevarrt nedvszívó magnak köszönhetően nedvszívása a többszöröse a hagyományos textilpelenkáénak (min. 550ml).
A pelenkához tartozik egy betét, melynek segítségével szabályozható a pelenka nedvszívása attól függően is, hogy fiú, vagy lány használja.
A Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső használata szükséges. 
MÉRETÁLLÍTÁS
A pelenka mérete a képeknek megfeleően állítható a patentokkal. 
ANYAGA
A pelenka anyaga tiszta pamut, finom, puha flanell. A baba bőrével érintkező anyag tiszta pamut.  A bevarrt nedvszívó mag, egy nagy nedvszívású bőrbarát poliészter anyag. A baba bőrével csak természetes, tiszta pamut anyag érintkezik, ugyanakkor biztosított a nagyobb nedvszívás és a mosás utáni gyors száradás.   Külön kérésre készítünk pelenkákat tiszta pamut nedvszívó réteggel is. Ezeknél a pelenkáknál azonban számolni kell a lassabb száradással, így mindenképpen több darabra van szükség belőlük. Ezt az igényt a vevőszolgálat telefonszámán lehet jelezni.A pelekák alapanyagát hazai készítőknél külön erre a célra gyártatjuk, így tudjuk biztosítani az egyenletes jó minőséget. A pelenka anyaga tartós, így legtöbbször két gyermeket is kiszolgál. 
HASZNÁLATA 
A Monapel Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső használata szükséges. Használható a MonaWrap vagy a MonaSnap külső. A pelenka méretét a baba méretének megfelelően, be kell állítani a patentokkal. A pelenkához tartozó betét segítségével szabályozható a nedvszívás. Kisfiúknál inkább előre kell helyezni, míg kislányoknál középre. A betétet újszülötteknél még nem kell használni, legfeljebb éjszakára. Általában 3 hónapos kortól a megnövekedett mennyiségű táplálék miatt már szükség van rá. Nagyobb gyermekeknél éjszakára szükség lehet 2 db betét használatára, ezért a betét külön is megvásárolható. A szilárd szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak Monapel eldobható betét használatával. (kiegészítők, eldobható betét)
ELŐNYEI 
A pelenka mérete állítható, így nem kell újabb készletet vásárolni, ahogy növekszik a baba. 3 méretben állítható, mindig a baba méretének megfelelően.
A pelenka külsőt külön kell a pelenkára ráadni. Ennek előnye, hogy választható többféle szabású külső is, és gyorsabb a száradás. Másrészt olcsóbb így a pelenkázás, hiszen külső nedvességzáróból sokkal kevesebb is elég, mint a textil pelenkából. A nadrágpelenka és a külön feladott külső természetesen nem alkot nagyobb csomagot a baba lába között, mint az egybe varrt, hiszen ugyanannyi réteg van a gyermeken, abban az esetben is. 
SZÍNVÁLASZTÉK
  

A Monapel Praktika nadrágpelenkák fehér, mintás és natúr (fehérítetlen) színekben kaphatóak.


A Monapel eldobható papírpelenkabetét használatával a szilárd szennyeződések könnyen eltávolíthatók. 
2./ Monapel Comfort
Comfort

Monapel Comfort oldalt patenttal záródó, finom puha, nagy nedvszívású nadrágpelenka. A Comfort belsőhöz pelenka külső  használata szükséges. Ajánlott a MonaWrap és a MonaSnap típus egyaránt.
MÉRETEK
S MÉRET 3-9 kg
L MÉRET 8-15 Kg
XL MÉRET 15 kg-tól
 
FELÉPÍTÉSE
A Monapel Comfort oldalt patenttal záródó, derékban gumírozott nadrágpelenka. A patentok mérettől függően 2-3 állásban kapcsolhatóak. A combgumírozás miatt jól illeszkedik, az anyag védőgátat alkot. Az anyaga puha, rugalmas frottír. A bevarrt frottír nedvszívó rétegnek köszönhetően a nedvszívása nagy.
PRAKTIKUS TANÁCSOK
A Comfort pelenka belsőhöz MonaWrap vagy MonaSnap vízzáró külső használata ajánlott.
A szilárd szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak Monapel eldobható betét használatával.
Nagyobb gyermekeknél éjszakára a nagyobb nedvszívás érdekében használható a Monapel Nedvszívó betét.
MIÉRT AJÁNLJUK
A Monapel comfort pelenka kényelmes, puha érzés a baba bőrének. A gumírozott deréknak köszönhetően a Comfort pelenka bugyi pelenkaként is használható. Ez egyrészt a nagyobb, folyamatosan mozgásban lévő babáknál megkönnyíti a feladást, másrészt a leszoktatáshoz is használható.
Kiválasztható a baba korának, súlyának legjobban megfelelő pelenka méret.
AJÁNLOTT MENNYISÉG
Minden textil pelenkánál a pelenka belsőből kb. 18 db ajánlott. Körülbelül napi 6 darabbal kell számolni. Ha kétnaponta mosunk, akkor az első nap kell 6 pelenka, majd a második nap is 6. Ez megy a mosásba. Amíg a mosás megszárad, a következő napra 6 pelenkát számolunk. Ez így összesen 18 pelenka. A pelenka külsőkből általában 4-5 db elegendő, mivel ezek gyorsan száradnak.
KEZELÉSI ÚTMUTATÓ
Az új pelenkákat az első használat előtt ki kell mosni. A nadrágpelenkákat elegendő 40-60 fokon mosni. Moshatóak 90 fokon is, de a 40-60 fokon történő mosás kíméletesebb, növeli a pelenka élettartamát. Kifőzni, főzőprogramon mosni tilos! Vasalni nem kell és nem is szabad! A magas hőfokú mosás illetve a vasalás tönkreteszi a pelenka gumírozását, illetve a vasalás megolvaszthatja, defromálhatja a patentokat. Vegytisztítani és fehéríteni tilos! Klórmentes, aktív oxigént tartalmazó áztató- és mosószereket használjon! (A klór tartalmú szerek pl. Hypo, Florasept, Domestos roncsolják az anyag szálait, így megrövidítik élettartamát. ) A pelenkákat mosásig enyhén ecetes vízben tárolja. (10 l vízhez kb 1-2 dl 15%-os ecet)

II. Monapel pelenka külsők

A Monapel nadrágpelenkák biztosítják a nedvszívást Monapel nadrágpelenka rendszeren belül. A nedvesség szivárgásának megakadályozására a vízzáró Monapel külsők szolgálnak. A külsőt a nadrágpelenkára kell feladni. A Monapel külsők anyaga különleges, vízzáró, egyben légáteresztő anyag. A Monapel külsők PVC mentes alapanyagból készülnek. Ez nagyon fontos tény, hiszen polivinil-klorid közismerten elősegíti a daganatos megbetegedések kialakulását. A Monapel külsők anyaga Ökotex Standard 100, Klasse 1 (gyermek ruházat) minősítésű. A Monapel nadrágpelenka családon belül kétféle külső kapható, a MonaWrap és a MonaSnap. 
 1./ Monapel MonaWrap 
 FELÉPÍTÉSE
A MonaWrap tépőzárral rögzíthető vízzáró nadrág. Anyaga vízzáró, de szellőző,puha, finom tapintású különleges anyag. A tépőzár segítségével állítható a baba pocakméretének megfelelően. A hátsó derék gumírozás kényelmessé ugyanakkor tökéletesen illeszkedővé teszi a külsőt.
A széles tépőzár biztonságosan rögzíti a külsőt. Különleges lábkivágás kialakításának és a comb gumírozásának köszönhetően jól zár. A szegőcsík puha, finom anyag, mely vízzáró, tehát nem vezeti ki a nedvességet a baba ruhájára.
MÉRETEK
Mini/ S 3.5-6 kg
Midi/M 5-10 kg
Maxi/L 9-16 kg
Junior/XL 16-20 kg
ANYAGA
A MonaWrap külső anyaga különleges, vízzáró, lélegző anyag. A legmodernebb és legkorszerűbb erre a célra kifejlesztett anyagokat használjuk. A külső poliészter anyagot belülről poliuretán bevonattal látták el. Összetétele 55% poliészter 45 % poliuretán. A szegőcsík 100% poliamid anyag. A nedvességet nem vezeti ki kívülre. Selymes, puha tapintású, nem dörzsöli a baba lábát.
A Monapel külsők anyaga káros anyagoktól mentes, a legszigorúbb szabványok szerint bevizsgált.
2./ Monapel MonaSnap


 FELÉPÍTÉSE
A MonaSnap oldalt patentokkal rögzíthető vízzáró nadrág. Anyaga vízzáró, de szellőző, puha, finom tapintású, különleges anyag. A patentok segítségével állítható a baba pocakméretének és combvastagságának megfelelően. A patentok között szellőzik a külső. A dereka elöl és hátul is gumírozott, emiatt kényelmes. A lábkivágás gumírozott, ennek köszönhetően jól zár. A szegőcsík puha, finom anyag, mely vízzáró, tehát nem vezeti ki a nedvességet a baba ruhájára.
AJÁNLOTT MENNYISÉG
Mivel könnyen tisztítható és gyorsan szárad, ezért kisebb méretből 4-5db, nagyobb méretből 3-4 db elég.
MÉRETEK
Mini/ S 3.5-6 kg
Midi/M 5-10 kg
Maxi/L 9-16 kg
Junior/XL 15-20 kg

ANYAGA 
A MonaSnap külső anyaga különleges, vízzáró, lélegző anyag. A legmodernebb és legkorszerűbb erre a célra kifejlesztett anyagokat használjuk. A külső poliészter anyagot belülről poliuretán bevonattal látták el. Összetétele 55% poliészter 45 % poliuretán. A szegőcsík 100% poliamid anyag. A nedvességet nem vezeti ki kívülre. Selymes, puha tapintású, nem dörzsöli a baba lábát. A Monapel külsők anyaga káros anyagoktól mentes, a legszigorúbb szabványok szerint bevizsgált.  
HASZNÁLATA 
A MonaWrap és a MonaSnap külsőt a Monapel nadrágpelenkákhoz használjuk nedvesség záróként. A külsőt a nadrágpelenkára kell feladni. A nadrágpelenka ne lógjon ki a külső alól, sehol. A külső alá nyúlva, ujjunkkal visszanyomkodhatjuk a textil nadrágpelenkát a külső alá. Így elkerülhető a szivárgás. A tépőzár vagy a patentok segítségével állítható a baba pocakméretének és combvastagságának megfelelően. Az alsó és a felső tépőzárral/patentokkal a derék és a comb bősége külön is szabályozható. Így például vastagabb combú babáknál bővebbre állítható.  A külsőket nem szükséges minden pelenkacserénél kimosni. Ha csak pisis, akkor elegendő egy nedves törlőkendővel belül áttörölni, és száradni hagyni. A következő tisztába tételkor ismét használható, és a nap végén, vagy más alkalmas időpontban mosható.  
SZÍNEK 
A MonaSnap külsők anyaga fehér. A szegőcsík kék vagy fehér.  
KEZELÉSE 
A légáteresztő külsők különleges tulajdonságát az anyag belső oldalán lévő bevonat biztosítja. Ezért a külsőket nem szabad maró hatású, klór tartalmú mosószerrel mosni, áztatni, erőteljes dörzsölésnek kitenni, valamint kicsavarni és sugárzó hő hatásának kitenni (pl. fűtőtest, tűző nap, stb. ). Vasalni, vegytisztítani, fehéríteni tilos!
A külsők 60 C-on, klórmentes mosószerrel moshatóak. Moshatóak 90 C-on is. Az alacsonyabb hőmérsékleten történő mosás, pl. 40 C-on és a kézi mosás növeli a külsők élettartamát. Öblítés után lecsepegtetve, gyorsan szárad. (Gyorsabban szárad, ha két törölköző közé fektetve finoman felitatja a nedvességet mosás után.) Mosógépben ajánlott a külsőket mosóhálóban mosni. A patentokat mosásnál zárni kell. A legtöbb, a kereskedelmi forgalomban kapható általános mosószer megfelelő. Környezetbarát mosási tanácsaink a mosási tippek menüpont alatt találhatóak. A patentok nyitásakor egyik kézzel a felső patentot kell megfogni, a másik kézzel az alsó patentot fogva kell szétnyitni őket. Az anyagot a patenthoz közel kell fogni, ezzel megelőzhető a patent kiszakadása. A babára feladva nem szabad erővel megrántani a külsőt a baba alatt, hanem a baba popsiját megemelve kell azt elhelyezni.
 

III. Monapel kombinált pelenkák 
A kombinált pelenkáknáknál a külső nedvességzáró réteg és a nedvszívó belső nadrágpelenka egybe van varrva. Egyszerűen, könnyen feladhatóak.  
Monapel All in One
 

 Nedvszívó betét 


FELÉPÍTÉSE
Az All in One pelenka a textil nadrágpelenka és a vízzáró külső együttes kombinációja. A Monapel All in One mosható nadrágpelenka külseje vízzáró, de szellőző, puha, finom tapintású különleges anyag. A baba bőrével érintkező belső rész 100% pamut. A derékon a pontos illeszkedést a tépőzár biztosítja, így a pelenka a baba derékméretének megfelelően állítható. A comboknál a gumírozás szintén a jobb illeszkedést segíti elő. A nedvszívást növeli a bevarrt nedvszívó mag. A pelenka tartalmaz egy flanel betétet, melynek segítségével szabályozható a nedvszívás attól függően, hogy kisfiúra, vagy kislányra adjuk fel.
 


MÉRETEK 
Újszülött ( XS) : 2-4 kg ( Kis súlyú újszülötteknek. )
Csecsemő ( S-M ) : 4-10 kg
Tipegő ( L-XL ) : 9-18 kg

ANYAGA
Az All in One pelenka külső anyaga különleges, vízzáró, ugyanakkor lélegző anyag. A legmodernebb és legkorszerűbb erre a célra kifejlesztett anyagokat használjuk. A külső poliészter anyagot belülről poliuretán bevonattal látták el. Összetétele 55% poliészter 45 % poliuretán, káros anyagoktól mentes, a legszigorúbb szabványok szerint bevizsgált. A baba bőrével érintkező flanel 100 % pamut. A belső nedvszívó mag erre a célra kifejlesztett, poliészter-viszkóz anyag.
HASZNÁLATA
A Monapel All in One mosható pelenka használata rendkívül egyszerű. Ugyanúgy kell feladni, mint az eldobható pelenkákat. Praktikus lehet, ha nem mi pelenkázunk, hanem valaki vigyáz a gyermekre. Hiszen ezzel a pelenkával bárki könnyedén boldogul.
A nedvszívó flanel betétet elöl visszahajtva növelhetjük a nedvszívást kifiúk esetén. Középen vastagabbra hajtva pedig a kislányokhoz lehet állítani a nedvszívást.
A Monapel vékony papírbetét használatával a szilárd szennyeződések könnyen eltávolíthatóak. A betétet szétnyitva kell a pelenkába teríteni.
SZÍNEK
Az All in One pelenka külső anyaga fehér. A belső flanel nyers azaz fehérítetlen, vagy fehér.IV. Leszoktatópelenka

leszokatato01.jpg


A pelenkás korszak vége felé, minden gyermeknél elérkezik egy időszak, amikor már jelzi, ha pisilnie vagy kakilnia kell. Ilyenkor még előfordulhat, hogy mégsem sikerül elérni a bilit vagy a WC-t, és átázik a ruházat. A szobatisztaság gyakorlását a pelenka azonban akadályozhatja, mert nem tudja a gyermek önállóan levenni és felhúzni. Az eldobhatós bugyipelenkákat ugyan könnyen fel és le lehet húzni, azonban nagy nedvszívásuk miatt a gyermek nehezebben köti össze a pisilés és a kakilás ingerét és annak eredményét, ugyanakkor a szülők sem cserélik le - már csak az ára miatt sem - minden egyes alkalommal. Az eldobható pelenkák használatának elterjedésével egyértelműen több hónappal kitolódott a szobatisztaság határa.
A Monapel Leszoktató Pelenka tökéletes megoldás erre az időszakra. Kialakítása miatt könnyű le- és felhúzni, így a gyermek egyedül is el tudja végezni a dolgát, mint a felnőttek. Ez nagy sikerélmény a számukra. Ha mégis becsurrannának, akkor nem ázik át a ruha, mivel a leszoktató pelenka belső része egyrészt felszívja a nedvességet, másrészt a külső borítása egy vízzáró lélegző anyag, mely megakadályozza az átnedvesedést. Ugyanakkor elegendő nedvességérzetet biztosít, így segíti a gyermeket a szobatisztaság tanulásában. Mivel mosható, tartós termék, így anyagilag is nagy könnyebbség az eldobhatós pelenkákhoz képest.
Anyaga, felépítése
A Monapel leszoktató pelenka külső rétege finom bőrszerű tapintású, légáteresztő ugyanakkor vízzáró anyag. A vízzáró anyag PVC mentes, bőrbarát poliuretán bevonatú. Belül a baba bőrével tiszta pamut flanel anyag érinkezik. A nagyobb nedvszívást a tiszta pamut flanell és a külső vízzáró anyag közé bevarrt bőrbarát poliészter nedvszívó anyag biztosítja. A derékrésznél a különleges selymes, puha finom szegőanyag vízzáró, így a nedvességet nem vezeti ki a ruhára.
Használata
A Monapel Leszoktató Pelenkanadrág tulajdonképpen átmenet a pelenka és a bugyi között. Attól a kortól kezdve ajánlott, amikor a gyermek érett a szobatisztaságra, azaz jelzi amikor vécére kell mennie. Nem használható pelenkaként, nappalra ajánlott. Mivel leszoktató nadrág, ezért bepisilés vagy bekakilás után cserélni kell. Éjszakára, ha még bepisil a gyermek, továbbra is a nadrágpelenka használható. Éjjeli időszakra akkortól ajánlott a leszoktató pelenka, amikor reggel már szárazon ébred a kicsi, de még előfordul, hogy becsurran, amíg eléri a WC-t.
MÉRETEK
A Monapel leszoktató pelenkák több méretben készülnek. A méretválasztásnál a súlyhatárok segítenek. A megfelelő illeszkedés érdekében érdemes a gyermek súlyát lemérni, és az annak megfelelő pelenkát választani.
M 13-15 kg
L 15-17 kg
XL 18-20 kg
XXL 20-23 kg

Ajánlott mennyiség

A szükséges mennyiség egyedileg változó, attól függően, hogy milyen gyakran fordul elő "baleset" a szobatisztává válás során. Lehet, hogy akár egy-két darab is elég, de lehet, hogy többre lesz szükség. Termékünk egy darabos kiszerelésben vásárolható.
 

V. Monapel Aqua


Irány a medence! Monapel Aqua úszó pelenka


A Monapel Aqua úszópelenka kifejezetten pelenkás gyermekek részére lett kifejlesztve. Praktikus kialakítása megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön a vízbe. Ajánljuk uszodai használatra és strandra is. A strandon megvédi a babát attól, hogy szennyeződések kerüljenek a testnyílásokba. Könnyű súlya és testhezálló kialakítása miatt jól illeszkedik. Különleges, erre a célra kifejlesztett anyagának köszönhetően gyorsan szárad.
FELÉPÍTÉSE
A Monapel Aqua úszó pelenka tépőzárral záródik, így tökéletesen beállítható a baba pocakméretének megfelelően. Hátul gumírozott a dereka, ezért kényelmes. Elöl a tépőzárat a megkötő teszi biztonságossá, megakadályozva, hogy véletlenül kinyíljon, vagy a gyermek kinyissa a tépőzárat. Ugyanakkor a tépőzár lehetővé teszi, hogy a szennyezett pelenkát könnyedén levegyük a gyermekről, nem kell lehúzni,így nem kenünk vele össze semmit sem.
A különlegesen szabott lábkivágás és a gumírozás tökéletessé teszi az illeszkedést a comboknál.
ANYAGA
A Monapel Aqua külső anyaga egy 100% nylon összetételű, kifejezetten erre a célra kifejlesztett, extra könnyű, gyorsan száradó anyag, mely ugyanakkor megakadályozza a szennyeződés vízbe kerülését. A pelenkában belül egy 100% poliészter hálós bélés biztosítja, hogy a szennyeződés bennt maradjon.
HASZNÁLATA
A Monapel Aqua könnyen feladható a babára. A tépőzárral rögzíthető a derékon, majd a biztonsági megkötőt is meg kell kötni. Szennyeződés esetén az úszó pelenka könnyen és gyorsan levehető.
KEZELÉSE
Ha szennyeződés került az úszó pelenkába, akkor azt el kell távolítani, és kiöblíteni. Ezután mosógépben 40 C-on mosható. Ha nem került szennyeződés a pelenkába, akkor azt a nagyok fürdőruhájához hasonlóan elegendő lehet csak kiöblíteni. Használat után minél előbb ki kell öblíteni, nem szabad sokáig nedvesen tartani. Mosáskor a tépőzárakat zárni kell.
Mosásnál nem szabad klór tartalmú mosószert, vagy fehérítőt használni. Vasalni és szárítógépben szárítani tilos!
MÉRETEK
S 3-6 kg
M 6-11 kg
L 10-18 kg
XL 17-24 kg
SZÍNEK
A Monapel úszó pelenkák piros, narancssárga és sötétkék színekben kaphatóak, különböző színes, vidám szegőcsíkokkal.
3445s.jpg3451s.jpg

 


Köszönöm hogy elolvastad ezt az oldalt. Várom észrevételeidet, kérdéseidet.
Tanácsadás és bővebb információ: romandik@gmail.com.


 

blogger templates | Make Money Online