2010. február 18., csütörtök

Kilégzés ideje

Mostanában sok jó és kevésbé jó dolog történik velem. A csillagok üzeneteit olvasva a Csillagmag-on érthetővé válnak a dolgok, lassan összeáll a kép. 

Jó olvasni hogy másokat is a „mit is akarok én VALÓJÁBAN”, „mi és ki vagyok én„ kérdései foglalkoztatják.

Azonban érdekes volt megfigyelni az előző új-hold idején végig gondolt, és lejegyzett új-hold varázs elérkezett üzeneteit, csak kicsit később  értettem meg. Pontosabban nem figyeltem eléggé, így nem vettem észre őket!

Ismét a Mars erőteljes energiái befolyásolják viselkedésünket, és ez ha jobban odafigyelünk lépten-nyomon érzékelhető. 

Fontosnak érzem ezeket a gondolatokat megosztani veletek:

"A Mars mozgása most kiemelten fontos, hiszen a bennünk élő tüzet jeleníti meg, azt, hogyan törünk előre, hogyan törünk a Fény felé, hogyan haladunk az utunkon. A Mars által minden egyes „legyőzött” akadályból, minden egyes küzdelemből újabb erőt tudunk nyerni – persze az nagyon fontos, hogy ez az erő hova irányul – másokat vagy magunkat győzzük le, magunkon lépünk túl?

S a Rák csillagkép jeleníti meg a Hazatalálást, az Otthonkeresést – nem csak szociális „családi” értelemben (bár ebben is) – hanem a lélek szintjén, hogy hol van az én valódi otthonom, miben vagyok valójában otthon? S a Mars az elmúlt 3 hétben a Rák csillagképben halad visszafelé, február elején érte el a Jászol csillaghalmazt, s folytatja hátráló mozgását egészen március 10-ig, amikor is megfordul. A Jászol csillaghalmaz jelképezi a Rák közepén a Fény születésének a helyét, azt a helyet, hol a Megváltó megszületett. Ez egy láthatatlan minőség bennünk: azaz belül kellett megszülnünk magunkban a Fényt – ezért érezhettünk belső vívódásokat, keresve helyünket a Világegyetemben. S tudjuk, hogy a szülés mindenképpen fájdalmas tud lenni, az új dolgok létrehozása mindig azzal jár, hogy valaminek el kell múlnia, hogy az új létrejöhessen!

 

Mars a Jászolban – születőben az Erő

Hatalmas erőt hoztunk most magunkban létre, amelyet talán nem érzékelünk még, hiszen a Mars hátráló mozgása a kozmikus irányt képviseli, a  láthatatlan világ irányát – ezért a bennünk lévő Erő is „hátrál”. De fontos megértenünk azt, ez alapvető törvény az Univerzumban, hogy a növekedés, a kiteljesedés sosem tarthat örökké, szükség van olyan időre is, amikor befelé fordulva „csökkenünk”, erőt gyűjtünk.
Mint ahogy nem lehet örökké csak beszívni a levegőt. S a bölcs odafigyel és tudatosan éli ezeket az időket, amikor a mai civilizáció azt diktálná, hogy akkor vagy okos-szép-ügyes, ha mindig ragyogsz, ha minden mutató felfelé tör, ha mindig minden csak növekszik – de ez balgaság. Mert valójában nincs különbség a két irány között, az egyiket pozitívnak a másikat meg negatívnak hívjuk – de ugyanaz az Erő.
S a Mars, amikor március 10-én megfordul, ekkor fordul meg Bennünk is az Erő, ekkor tudjuk azt „kint” is megnyilvánítani hatékonyan. Addig így-úgy érdemes a belső erőkre figyelni, ha arra van igényünk, akkor vonuljunk vissza, éljük meg a kilégzés állapotát, és március 10-én tartsunk egy szünetet a légzésben, majd induljunk el előre.


- – -
A Nap, mint Cselekvő Én helyzete az elmúlt időszakban azt mutatta a Bak csillagképben járva, hogy szellemünk csak lépésről lépésre haladhat, ha kihagytunk volna valamit az utazásunk során, akkor azt most be kellett járnunk. A hét elején, 15-16 körül hagyja el a Nap a Bak csillagképet, és ér a Vízöntőbe.
Hétfőn hajnalban a Nap-Neptunusz együttállás szintén valami olyasmit jelöl, hogy a belső világunk felé fordulva, belépve saját szentélyünkbe érdemes megnézni, mi van ott bent, megélni, átélni és rálátni a lélek legmélyére. Az itt megélt belső valóság nagyon fontos, mert ezáltal olyan átalakításokat tudunk létrehozni belül, amelyek a mostani égi helyzetben elengedhetetlenül szükségesek.
Ne felejtsük, hogy a Szaturnusz-Plútó kvadrát még mindig él, tehát a nem időtálló minőségeket alakítjuk. S hétfőn a Mars-Szaturnusz szextil ráadásul ebben fog bennünket segíteni! Ezért ez egy igen fontos idő, hiszen a Marsról sokat beszéltünk, és mivel kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, ezért szintézist tudunk létrehozni Önmagunkban!
Azaz a „lassú” és a „gyors” haladást Egyszerre tudjuk működtetni: az előre való haladásban (Mars) most megjelenik az, hogy csak olyan dolgok felé forduljunk, amely hosszú távon – életeken át – minket szolgál, valódi értékeket hordoz! Ha szeretnénk új dolgokba belevágni, akkor a belső elhatározás ideje ez, és érezni fogjuk belül, hogy mi az, ami VALÓDI, ami igazi.
Ha olyan dolgokat erőltetünk még februárban, aminek nincs itt az ideje, akkor érezni fogjuk ennek a visszafogó erejét, és ha nem figyelünk a jelekre, akkor mély belső szenvedéseket is átélhetünk akár.
Merthogy, március 15-én olyan dolgok fognak megjelenni bennünk és a külvilágban, amelyek egy igazi tavaszi árvízhez hasonlatosak… – Készüljünk március idusára, belül.

Forrás: Csillagmag , Kiss Balázs Kuno

Köszönöm hogy benéztél!

Nincsenek megjegyzések:

 

blogger templates | Make Money Online