2011. április 19., kedd

A Föld napja + Sneak Peak by blogtrain + telihold/elengedés

Ma egy kicsit sok mindenről szeretnék beszélni.

Minden évben van egy nap aminek egyre nagyobb jelentősége van és ez a Föld napja. Ez a kezdeményezés egyre nagyobb tömegeket mozgat meg és ennek szívből örülök! 
Bár én úgy gondolom, hogy akkor teszünk a legtöbbet ha környezetünkért, ha nemcsak ezekre a csodás rendezvéyeykre megyünk el, hanem szűkebb és tágabb környezetünkben is megtesszük a tőlünk telhetőt. Gondolok is a szelektív hulladék gyűjtésre, a komposztálásra (már létezik konyhai komposztáló is, amibe a konyhai szerves hulladékokat gyűjtve, virágoknak lehet "tápanyagot" készíteni!), vagy hogy megóvjuk a levegőt, a vizeket, növényeket, madarakat, állatokat és még sorolhatnám.

"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?"- Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 

Ha mindenki a maga módján hozzátesz egykicsit ehhez a nagy tervehez, akkor gyermekeinkre és unokáinkra egy élhatőbb környezetet hagyunk! 

Kedvenc  idézetem: " A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."


További részletek a mozgalomról például itt és itt olvasható! Programok pedig itt!

Hamarosan indul egy vonat (már csak pár nap van az indulásig!!!! ) melyet Altalena ötlete alapján álítottunk össze. Már többen mutattak belőle részleteket, most rajtam a sor:

 
Remélem legalább akkora örömötök lesz a használatában, mint nekem volt az alkotásban!!!

Érdemes visszanézni, mert ez csak az egyik meglepim még készülök egy másikkal is!

És akkor a mai utolsó gondolat. Április 18-án volt telihold. Melynek 2,5 napig még tart a hatása. Ezért érdemes elengednünk azokat a dolgokat, melyek az Új hold varásznál (aki nem tudja mi ez, ennél a bejegyzésnél elolvashatja!) felkerültek a kis papírlapunkra és nem teljesültek, mert még nincs itt az ideje!

Ilyenkor érdemes tisztító fürdőt venni és elengedni minden olyan sérelmet, gondolatot melyet dédelgetünk, hordozunk magunkban de már nem szolgálja a fejlődésünket!

Szép estét és jó készülődést az ünnepekre!






3 megjegyzés:

Margó írta...

Gyönyörű idézetet írtál a "Föld napja" bejegyzésedhez! Milyen igaz!!!

Bizsereg az alkotó kedvem, nagyon várom a vonatot, azon a Te készleted is és a meglepit is!! Lefogadom, hogy gyönyörűek lesznek:-) Jövök vissza!!!:-)

Imádm a teliholdat! Ugyan ilyenkor nem alszom, vagy csak nehezen, de hosszú ideig szeretem "bámulni", töltekezem. Az elmúlt két napban, szerintem néhány dolognak számomra elérkezett az ideje - mert sok-sok öröm ért:-)))
Remélem ezzel nem vagyok egyedül!!!!

Puzsi írta...

Teljesen igazad van Krisz, vigyáznunk kell(ene) erre a kicsi bolygóra... Ha mindenki csak kicsit tenne az összességében nagy dologgá válna...

Toni írta...

Köszi a gondolataidat! Nekem az az indiánoknak tulajdonított mondás a kedvencem: ha kivágtátok az összes fát, legyilkoltátok az összes vadat, megmérgeztétek az összes folyót, rá fogtok jönni,hogy a pénzt nem lehet megenni.

 

blogger templates | Make Money Online