2010. november 24., szerda

Hagyományos és digi karácsonyi képeslap ajánló

Hiába szeretnénk sokszor lelassítani az idő kerekét ismét vészesen közeleg a karácsony. Most hogy az egész családon végig vándorolt egy jobb fajta kis vírus (minden leemével, hányás, hasmenés, köhögés, ...) talán már lesz erőm kissé a karácsonyra koncentrálni.

A karácsonyhoz hozzátartozik a képeslap. Mivel scrapbook-ozunk  ezért kézenfekvő hogy magunk készítsük el az idei képeslapokat. Akinek nincs elég ideje, annak Renata (SerenebyRW) megkönnyítette a dolgát és gyönyörű képeslapokat készített melyek már kaphatóak.

Íme:
Mivel sokan közülünk már gondolkodnak a hibrid alkotásokon is,  azoknak ajánlok egy jó ötletet mely akár hagyományos ,akár hibrid megoldással megvalósítható:
3b400Mucsi Martina ötlete

Ismét az időhiányban szenvedőknek szeretnék egy egyszerű, mégis nagyon hatásos megoldással szolgálni!

Hozzávalók:

* színes fotópapírok (A4)
* színes karácsonyi mintájú papírok
* fehér hullámkarton
* kis gombok
* vékony kenderzsinór
* esetleg még: fehér és metál színű tintapárna, kis csillag nyomda

Elkészítés:
1. A képeslap alapja színes A4-es fotópapír vagy pasztellpapír, amit három egyforma részre vágunk, éppen akkorákra, amelyek egy-egy francia borítékban majd elférnek. Annyi papírt vegyünk tehát, amennyi hárommal szorozva a tervezett képeslapok mennyisége! Én most inkább sötét tónusúakat válogattam, de lehet bármilyen színt használni, a lényeg, hogy harmonikus legyen majd a többi hozzávalóval.

2. Összeválogatunk 3-5 fajta maradék karácsonyi (csomagoló)papírt, de természetesen beszerezhetünk karácsonyi mintájú vastagabb decoupage- vagy scrapbook-papírokat is. ezekből kb. 7 cm széles csíkokat vágunk, melyeket aztán hosszúkás háromszögekre szabdalunk, a képeslapokhoz képest kétszeres mennyiségben - ezek lesznek majd a fenyőfák!

3. A hó a fehér hullámpapírból készül. 10x6 cm-es négyszögeket vágunk belőle, amelyeket középen a rövid oldalán ferdén kézzel kettészakítunk - így készül a szabálytalan havas domboldal.

4. Ezek után kezdődhet a ragasztás: először a fehér hullámpapírt ragasztjuk fel a lap aljára, aztán a jobb oldali fenyőfa következik. Ennek az aljából felragasztás előtt érdemes egy fél centit levágni, mert ez van a tájképen "távolabb".

5. A másik, bal oldali, "elülső" fenyőfát érdemes kétoldalú pufiragasztóval felragasztani, a háromszög minden sarkába egy kis darab ragasztóval, így lesz a kép háromdimenziós!

6. Végül felkerülhet a fenyőfa tetejére a csúcsdísz, azaz egy zsinórral átfűzöt kisebb gomb, folyékony vagy szintén pufiragasztóval.

2

3b400

Utolsó simítások, tippek:

A fa törzsét (sötétebb alap esetén) fehér színű zselés filtollal rajzoltam meg, a fák köré apró csillag mintájú nyomdával, fehér festékkel nyomtattam párat és a képeslap szélét a fehér tintapárnával antikoltam. Lehet használni metál színű tintapárnát is az öregítéshez, én a havas domboltalt húztam át könnyedén egy aranyszínűvel. Ha több időnk és türelmünk van, a fenyőfák széleit is lehet így még felragasztás előtt antikolni.
Érdemes úgy csinálni a lapokat, hogy először minden lapra felragasztjuk a havat és az egyik fát, aztán a következő körben a másik fát és végül mindre a gombokat. Az utolsó körben jönnek a törzsek, a pecsét és az antikolás. Így nagyon gyorsan végezhetünk!:-)

Karácsonyi képeslap   

3c400
A megszólítás és az üdvözlet a fehér zselés tollal írva kerülhet a fák fölé a lapra.
forrás: kreatívcafé.hu

Köszi, hogy benéztél!


További szép hetet kívánok!



1 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Jó hogy már rendben vagytok.Köszönöm a leírást és az ajánlót is.

 

blogger templates | Make Money Online